Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, εξέφρασε κατά την διάρκεια της συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής η Μαριέττα Γιαννάκου.

Ήδη η κα Γιαννάκου από τις συνεδριάσεις της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις ενώ μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη έχουν καταθέσει τροπολογίες για αλλαγές στο εν λόγω νομοθέτημα.

Μάλιστα η Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ότι «αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε σημεία του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να το ψηφίσει».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που ασκείται και η οποία, «δεν λαμβάνει υπόψη τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα των επίμαχων ρυθμίσεων», όπως υποστηρίζει.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, στην έκθεση της επί του νομοσχεδίου χαρακτηρίζει τη φράση «το συμφέρον του παιδιού» αόριστη νομική έννοια που εξειδικεύεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ζητά επίσης να αποσαφηνιστεί ο όρος «εξίσου» στην άσκηση γονικής μέριμνας και ο χρόνος επικοινωνίας του παιδιού με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, να μην ξεπερνά στο 1/3 του συνολικού χρόνου, διότι μπορεί να οδηγήσει στην εναλλασσόμενη κατοικία.

 

 

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)
Επόμενο άρθροΚέρδισε την άνοδο ο Ιωνικός, στα μπαράζ η Ξάνθη