Ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά τη συνεπιμέλεια των παιδιών, τις σχέσεις στα διαζύγια, τις σχέσεις των παιδιών εκτός γάμου και το δικαίωμα σε δύο γονείς συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι» ο Mάριος Ανδρικόπουλος, μέλος της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που συμμετείχε στις διεργασίες σύνταξης του νομοσχεδίου ανέφερε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο για το ζήτημα της συνεπιμέλειας των παιδιών καθώς η δημόσια διαβούλευση συγκέντρωσε ένα αριθμό ρεκόρ σχολιασμού, μακράν από οποιαδήποτε άλλη. Γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτή η πρωτοβουλία ήρθε να αντιμετωπίσει ένα πάρα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα: το δικαίωμα σε δύο γονείς, το οποίο, όπως δήλωσε ο κ. Ανδρικόπουλος, «δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο σε πολύ κόσμο».

Τι αλλάζει στο οικογενειακό δίκαιο

«Ακουμπώντας στις ζωές εκατομμυρίων πολιτών, το θέμα αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη σύνεση. Θεωρώ ότι ο Νομοθέτης κάνει ένα σημαντικό βήμα. Έρχεται να χτίσει πάνω σε μια καλή μεταρρύθμιση του 1983, αλλά έρχεται να επαναφέρει σε ράγες την αληθή βούληση του Νομοθέτη. Γίνονται σημαντικά, συνετά βήματα και από εκεί και πέρα (το νομοσχέδιο) θα κριθεί στην πράξη από τους εφαρμοστές του Δικαίου και σε αυτούς συμπεριλαμβάνω και τους δικηγόρους, από τη συμπεριφορά των γονέων…

“Όπως είπε ο Συνήγορος του Πολίτη, είναι μια αλλαγή παραδείγματος, για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που όλοι παραδεχόμαστε ότι υπάρχει, αλλά λιγότεροι θέλησαν να το αντιμετωπίσουν και πάρα πολλοί δυστυχώς-για πολιτικούς λόγους- αρνούνται την κεντρική φιλοσοφία, το δικαίωμα σε δύο γονείς», σημείωσε ο κ. Ανδρικόπουλος.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις φορέων, πολιτικών κομμάτων και γυναικείων οργανώσεων για το νομοσχέδιο που έρχεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, το μέλος της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτό «υπάρχουν όλες οι δικλείδες για την ασφάλεια του παιδιού. Ενισχύονται οι εξουσίες του εισαγγελέα και δεν θίγονται σε τίποτα άρθρα προσωρινής δικαστικής προστασίας για περιπτώσεις κακοποίησης. Οι γονείς να αισθάνονται ότι υπάρχει μια πολύ ανθρώπινη και σοβαρή προσέγγιση”.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροH ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας
Επόμενο άρθροΖήτησε να φύγει από το Ισραήλ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ