Αναμενόμενα εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός στον τρίτο κατά σειρά προημιτελικό του final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 18-9 του Υδραϊκού και έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται, προκειμένου να κατακτήσουν το τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ και το 22ο κύπελλο της ιστορίας τους. Το επόμενο -και δυσκολότερο- εμπόδιο για τους πρωταθλητές θα είναι ο αυριανός (22/5, 20:00) ημιτελικός, απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης Βουλιαγμένη-Απόλλων Σμύρνης.

Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολιών για τον τελικό νικητή. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυνατά και συγκεντρωμένα το ματς, προηγήθηκαν 5-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου (με τρία γκολ του Δερβίση) και σταδιακά διεύρυναν τη διαφορά, χωρίς ποτέ να… ανεβάσουν ιδιαίτερα στροφές. Ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Ντίνος Γενηδουνιάς ήταν για άλλη μία φορά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με έξι τέρματα.

Να σημειωθεί ότι ο Μάκης Βολτυράκης δεν είχε στη διάθεσή του τον Αμερικανό τερματοφύλακα Άλεξ Γουλφ, που ενίσχυσε τον Υδραϊκό στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, αλλά και τον Νίκο Παπασηφάκη. Ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε για πολλή ώρα τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας, Γιάννη Σύρμα (ήταν εκτός αποστολής ο Γαλανόπουλος), καθώς και τους νεαρούς Γραμματικό και Μαθιόπουλο.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-2, 5-2, 5-4

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 6, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας 1, Δερβίσης 3, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης 3, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Σύρμας, Γραμματικός, Μαθιόπουλος 1.

Υδραϊκός: Πωλογεώργης, Τσιστράκης 1, Θαλασσινός 2, Κοκκινάκης, Ν. Μπάκας, Χ. Μπάκας, Μπλάνης 1, Τζόκας, Φώσκολος 2, Παπαδόγκωνας 1, Μπεριστιάνος, Αλβέρτης, Παρτσόγλου, Καλαμβόκης, Χατζηγούλας 2.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ κεφαλαιακή ενίσχυση της Alpha Bank θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Επόμενο άρθροΠίστωση 7,7 εκατ. ευρώ για 5.564 δικαιούχους