Ένα απίστευτο περιστατικό απάτης σημειώθηκε στη Σκιάθο με θύμα μία γυναίκα από την Κίνα.Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό εξαπάτησής της στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.  Σύμφωνα με την καταγγελία της, το χρονικό διάστημα από τις 26 έως τις 27 Μαΐου ήρθε σε επαφή μαζί της ένας άνδρας μέσω της κινεζικής διαδικτυακής εφαρμογής ΜeChat, και με τη βοήθεια ενός δεύτερου δράστη,κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.
Ο πρώτος απατεώνας προσποιήθηκε ότι ήταν γιατρός στην Κίνα. Την πληροφόρησε ότι ο αδερφός της, που μένει μόνιμα εκεί, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της χώρας του.  Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του και επειδή έπρεπε να μπει στο χειρουργείο της ζήτησε 5.500 ευρώ για να τον αναλάβει.  Όλη η συνομιλία τους έγινε στα κινέζικα και η γυναίκα δεν υποψιάστηκε τίποτα.  Στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί της ο δεύτερος απατεώνας που προσποιήθηκε ότι είναι εκπρόσωπος εταιρείας ταχυμεταφορών.  Αυτός της υπέδειξε τον λογαριασμό για να καταθέσει η γυναίκα τα χρήματα για την εγχείρηση.  Στις 27 Μαΐου η Κινέζα έκανε την κατάθεση του ποσού σε λογαριασμό μέσω ελληνικής τράπεζας.  Ωστόσο, μετά από επικοινωνία με την οικογένειά της διαπίστωσε ότι επρόκειτο για απάτη και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία καταθέτοντας μήνυση κατ΄αγνώστων.

Προηγούμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Στόχος μας είναι η Λέσβος της κρίσης και της μετανάστευσης να γίνει της ευημερίας και της ανάπτυξης (video)
Επόμενο άρθροΔιαρροή διαλυτικού από βυτιοφόρο