Όμως, αφήστε κατά μέρος τα μοντέλα, γιατί σήμερα η στήλη ξεκινά με το GNTD. Ναι. Σωστά το καταλάβατε, μιλάμε για το Creece Next Top Deal μετά την Chipita που ήδη άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα.
Αύριο, λοιπόν, είναι 1η Ιουνίου και η Jefferies ξεκίνα κατόπιν εντολής BC Partners/Νίκου Σταθόπουλου διαδικασία στο Λονδίνο για την πώληση της Pharmathen. Μιλάμε για το επόμενο μεγάλο ελληνικό deal που θα συζητηθεί και θα τραβήξει την προσοχή των διεθνών επενδυτών λόγω της αποτίμησης που θα πετύχει η Pharmathen.

Στις μαύρες ημέρες του 2015, η BC Partners είχε αγοράσει την Pharmathen έναντι 450 εκατ. Τώρα, βάσει των κερδών και των οικονομικών στοιχείων της ελληνικής φαρμοβιομηχανίας, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα πουληθεί κάπου μεταξύ 1,3 δισ. και 1,45 δισ. Σημειώστε ότι η διαδικασία πώλησης ξεκινά τον Ιούνιο και το deal αναμένεται να κλείσει μέσα στο καλοκαίρι.

Μιλώντας για deal, πήγε το μυαλό μου στον Θεόδωρο Φέσσα, το αφεντικό της Quest για τον οποίον η στήλη οφείλει να παραδεχτεί δύο πράγματα: πρώτον, ότι ειδικά από τότε που του χτύπησε ο έρωτας την πόρτα, κάνει καταπληκτικά πάρτι -όπως παλαιότερα στο κτήμα Βορρέ ή και το πρόσφατο στο Freud Oriental, όπου περνά καλά όλη η κοσμική και επιχειρηματική Αθήνα.
Δεύτερον, ότι εκτός από πάρτι κάνει και καλά deals, όπως εκείνο με την Q στην κινητή τηλεφωνία που όχι μόνον γλίτωσε την καταστροφή, αλλά πήρε και ένα σεβαστό ποσό. Τώρα μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη, αλλά το deal που έκανε με την Cardlink είναι εντυπωσιακό. Αφενός όταν οι Ιταλοί του έκαναν τους δύσκολους το γύρισε στους βασικούς ανταγωνιστές, τη γαλλική Worldline και πράγματι έκλεισε μαζί τους τη συμφωνία μέσα σε 20 μέρες. Θα μου πείτε, αυτά συμβαίνουν στην αγορά. Ναι, αλλά τον μνημονεύω για τα νούμερα της συμφωνίας: είχε αγοράσει την Cardlink με 15 εκατ. (εκ των οποίων τα μισά τα είχε δανειστεί) και με την πώληση θα βάλει στο ταμείο μετά από φόρους (γιατί η φορολογία είναι μεγάλη) 84 εκατομμύρια.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤη Δευτέρα οι συναντήσεις Τσαβούσογλου με πρωθυπουργό και Ν. Δένδια
Επόμενο άρθροΤα νομοσχέδια και οι ρυθμίσεις που θα συζητηθούν σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου