Με την επίσκεψή της σε παραγωγικές μονάδες της Καβάλας και το μήνυμα της αναγκαιότητας στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής και της τοπικής οικονομίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Μακεδονία.

Η κα Σακελλαροπούλου, έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα της στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής και της τοπικής οικονομίας.

Σε ειδική εκδήλωση, στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιλαρίωνα Καρατζόγλου και μετά την ακόλουθη δήλωση:

ΑΠΕ

«Τον πυρπολούσε ο πόθος της ελευθερίας, φλεγόταν από την ανάγκη να προσφέρει στον αγώνα. Ο Ιλαρίων Καρατζόγλου πολέμησε το 1821 στη διάρκεια της εξέγερσης της Μακεδονίας, πέρασε στην Ύδρα ως πρωτοπαλίκαρο του οπλαρχηγού Καρατάσου, ξαναγύρισε στη Μακεδονία κι έγινε αρματωλός στο Άγιο Όρος και στα Μαδεμοχώρια, καταδιώχθηκε, φυλακίστηκε, δολοφονήθηκε. «Χάσαμε ένα γενναίον άντρα», έγραψε ο Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματά του.Τιμάμε τη μνήμη του Καβαλιώτη ήρωα που πολέμησε σε όλα τα μέτωπα της επαναστατημένης Ελλάδας, του ανδρείου που έδωσε πρόσωπο στη δίψα των συμπατριωτών του για ανεξαρτησία».

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι Γάλλοι μάζεψαν 270.000 υπογραφές για την επανάληψη του ματς με την Ελβετία
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δένδια – Άντερσεν «υπό το φως της συμμετοχής της Νορβηγίας στο Σ.Α. του ΟΗΕ»