Στις 29 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση του καθαρισμού του δάσους του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί περίπου 7.500 στρέμματα δάσους από ξερά χόρτα, κλαδιά και δέντρα και έχουν συγκεντρωθεί 7.000 τόνοι από μπάζα, ογκώδη και σκουπίδια.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που βρέθηκε σήμερα στην περιοχή: «Το Σάββατο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που ξεκίνησαν εδώ και καιρό, ενώ μαζεύονται όλα τα υπολείμματα και από τις χαράδρες, σε συνεννόηση και υπό την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ό,τι κλαδί υπήρχε σε σημείο που εγκυμονούσε κινδύνους μαζεύτηκε».

Επίσης, στις δηλώσεις της η κυρία Πατουλίδου αναφέρθηκε και στη φωτιά που ξέσπασε στα μέσα Ιουλίου στο δάσος. Όπως τόνισε: «Ήμασταν προετοιμασμένοι, ήμασταν σε επιφυλακή, ήταν σύμμαχος και ο καιρός και τα καταφέραμε. Μακάρι να μην ξαναζήσουμε αυτές τις φωτιές, γιατί η Ελλάδα είναι μια σπιθαμή στον χάρτη και θα πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλον».

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες και στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι, οι οποίοι με τη βοήθεια μηχανημάτων έργου και φορτηγών συνέλεξαν, θρυμμάτισαν και απομάκρυναν τα ξερά δέντρα που είχαν υλοτομηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέο Εξοικονομώ – Σε διαβούλευση από σήμερα ο οδηγός του προγράμματος
Επόμενο άρθροΚατερίνα Σακελλαροπούλου – Στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας η ΠτΔ