Ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια. μεταφορές κ.α. επικαλούνται αρτοποιοί και στη Μαγνησία, οι οποίοι σε μια ημέρα αύξησαν 34% την τιμή του ψωμιού, από 0.90 ευρώ στα 1,20 ευρώ το “μισό κιλό”, στην ουσία τα 350 περίπου γραμμάρια της φρατζόλας, δηλαδή ένα κιλό ζυγισμένο ψωμί (χωριάτικο, ζυμωτό κ.α.) πωλείται περίπου 3,5 ευρώ.

Αν χρησιμοποιούνται επιλεγμένα άλευρα όπως βιολογικά κ.α, τότε η τιμή του “μισού κιλού”, είναι ακριβότερη κατά 0,20 έως 0,30 ευρώ, δηλαδή περίπου 4,50 ευρώ το ένα πραγματικό κιλό.

Οι ανατιμήσεις φυσικά δεν περιορίστηκαν στην τιμή του ψωμιού αλλά επεκτάθηκαν σε κουλούρια, τυρόπιτες, κρουασάν, τσουρέκια, κριτσίνια και γενικά αρτοσκευάσματα κ.α.

Προηγούμενο άρθροΕικονικοί εμβολιασμοί και από τον Βόλο στον Παλαμά;
Επόμενο άρθροΔημητριάδος Ιγνάτιος: Κάλλιστα μπορούν να συνδυαστούν πίστη και επιστήμη