Πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων, τοποθετήθηκαν επίσης στόρια σε όλα τα παράθυρα, τέντες στον εξώστη του Α΄ορόφου και στο εξωτερικό κλιμακοστάσιο για την προστασία από τη βροχή, κλιματιστικά σε όλα τα γραφεία της διοίκησης και κιγκλιδώματα ασφαλείας στα παράθυρα του ισογείου. Δημιουργήθηκε στον προαύλιο χώρο και γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημερώθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς για τεχνικά μικροπροβλήματα, που διαπιστώθηκαν μετά την έναρξη λειτουργίας του σχολείου και έδωσε οδηγίες για να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε στη συνέχεια, μαζί με τον Δήμαρχο Ερέτριας Ιωάννη Δημητρόπουλο, το χώρο δημιουργίας αθλητικού κέντρου και ανακοίνωσε ότι το έργο: «Αθλητική Εγκατάσταση με στέγαση φουσκωτή κατασκευή τύπου μπαλόνι», προϋπολογισμού 585.793,89€, εντάχθηκε μέσω της «Αναπτυξιακής Εύβοιας» και θα χρηματοδοτηθεί από το “LEADER” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Ο Δήμος Ερέτριας θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει γήπεδο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης και περιμετρικό στίβο με αεροστηριζόμενο θόλο (τύπου μπαλόνι) και με όλες τις βοηθητικές και προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις (π.χ μεταλλικές κερκίδες, χώρους αποδυτηρίων, χώροι W.C, περίφραξη κλπ).

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Ερέτριας για τον προγραμματισμό άλλων έργων και παρεμβάσεων, αλλά και σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του τόπου.

«Παραδώσαμε ένα σύγχρονο διδακτήριο και συναντηθήκαμε σήμερα με εκπαιδευτικούς, γονείς και με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, που ήδη το ζουν και το απολαμβάνουν.

Ανακοινώσαμε επίσης την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 585.000 € για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου τύπου “μπαλόνι”, το οποίο θα καλύψει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής.

Με αυτά τα δυο νέα έργα, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο, το οποίο αναστηλώνεται με πόρους της Περιφέρειας, ολοκληρώνουμε ένα στρατηγικό τρίπτυχο στον Πολιτισμό, την Παιδεία και τον Αθλητισμό για την ιστορική πόλη της Ερέτριας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞανθός – Ο Πλεύρης ας διαβάσει πρώτα τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ
Επόμενο άρθροEMMY 2021: Αστραφτερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί της 73ης τελετής απονομής – Κυριάρχησε στα βραβεία το «The Crown»