Φως στην εξαφάνιση του καθηγητή γερμανικών και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στην Κατερίνη,Κώστα Ιωαννίδη,36 ετών,στον Ολυμπο, προσπάθησε να ρίξει τη νύχτα της Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη με την τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Τα προσωπικά αντικείμενα του Κώστα Ιωαννίδη βρέθηκαν σκόρπια στον Όλυμπο, όπου συνήθιζε να πηγαίνει για ορειβασία. Τα ίχνη του πατέρα ενός αγοριού λίγων μηνών, χάθηκαν το Σάββατο 3 Ιουλίου.

Ο Κ. Ιωαννίδης, που έμενε με τη σύζυγο και το παιδί του στην Καλλιθέα Πιερίας, ήταν λάτρης της φύσης και συνήθιζε να κάνει συχνά εξορμήσεις με τη γυναίκα του ή και μόνος του. Εκείνο το πρωινό, ζήτησε από τον πατέρα του να τον μεταφέρει έξω από το Λιτόχωρο, στη θέση Άγιος Ιωάννης του Ολύμπου για να ξεκινήσει την πεζοπορία. Ο πατέρας του θα τον έπαιρνε τη Δευτέρα από το σημείο όπου τον άφησε, στους πρόποδες του βουνού.

Την ημέρα εκείνη διεξαγόταν στον Όλυμπο ο αγώνας υπεραντοχής Olympus Mythical Trail. Μεγάλο μέρος της διαδρομής συνέπιπτε με την περιοχή όπου κινήθηκε ο αγνοούμενος. Στον αγώνα πήραν μέρος τουλάχιστον 128 αθλητές, αρκετοί από τους οποίους τον συνάντησαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Δύο ημέρες μετά, που σήμανε ο συναγερμός για την εξαφάνισή του, η ΕΜΑΚ εντόπισε τα πράγματά του διασκορπισμένα. Το αντίσκηνό του, που δεν είχε στήσει, το σακίδιο του, μέσα στο οποίο ήταν το κινητό του απενεργοποιημένο και το τάμπλετ του. Σε απόσταση εκατό μέτρων από τη σκηνή βρέθηκαν το καπέλο του που δεν έβγαζε ποτέ, η μπλούζα του και κάποιες φιάλες νερού ενώ άλλα πράγματά του βρέθηκαν τακτοποιημένα πίσω από θάμνους.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Αρνητής πρόεδρος ομάδας συγκλονίζει λίγο πριν πεθάνει – «Πες σε όλους να εμβολιαστούν»
Επόμενο άρθροΓλυφάδα – Μαζεύουν τις ελιές σε πεζοδρόμια και πάρκα και το δίνουν σε όσους έχουν ανάγκη