Η εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, φορείς και συλλογικότητες του Βόλου, τίμησαν σήμερα την 48η επέτειο του Πολυτεχείου, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (Αργοναυτών – Φιλελλήνων).

Στις δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράμμισαν τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου:

Απ. Μούσιος: Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας
Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό πολιτικό σύμβολο, ζώσα ιστορική παρακαταθήκη του λαού μας και της νεολαίας μας. Τα συνθήματα και τα οράματα της γενιάς του Πολυτεχνείου για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”, παραμένουν επίκαιρα και εξακολουθούν να εμπνέουν τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο δημόσιο, σύγχρονο, ποιοτικό και αποτελεσματικό. Σε μια δύσκολη συγκυρία, η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται με τις δυσκολίες της λοίμωξης covid-19. Οι εκπαιδευτικοί τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς. Δεν πρόκειται απλά για μια υγειονομική κρίση, πρόκειται για μια ανθρώπινη κρίση γιατί ο covid-19 έχει χτυπήσει τον πυρήνα των ανθρώπινων κοινωνιών.

 

Γ. Κίτσιος: Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Ως Περιφέρεια τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, διδασκόμαστε από αυτή και χαράσσουμε το μέλλον.

 

Φιλ. Κωνσταντινίδης: Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας
Χρόνια μετά, το «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» παραμένει ζωντανό σύνθημα στην Ελλάδα της πανδημίας, όπου οι εργασιακές σχέσεις υποχωρούν, όπου η δημόσια υγεία είναι ζητούμενο και η δημόσια εκπαίδευση πρέπει να διασφαλιστεί. Ερχόμαστε να αγωνιστούμε και να θυμίσουμε ότι όλα κερδίζονται με αγώνες.

Γ. Βασιλείου: Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βόλου
Η σημερινή μέρα οδηγεί όλους τους συναδέλφους και μας διδάσκει. Θα πρέπει να προστατευθούμε και όλοι μαζί ενωμένοι να στείλουμε το μήνυμα, όπως έδωσαν το μήνυμα οι αθάνατοι του ’74.

Ιωάννα Παπαδημητρίου: Εκπρόσωπος των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου
Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Όπως λέει και ο ποιητής, «τα νεκρά παιδιά δεν φεύγουν ποτέ από τα σπίτια τους, ποτέ από τους αγώνες”. Τιμούμε τους αγωνιστές, όχι μόνο τους φοιτητές, τους εργάτες, όλους όσοι πάλεψαν με το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», εννοώντας ότι όλα αυτά πρέπει να είναι δημόσια από το λαό για το λαό. Αυτό το σύνθημα παραμένει ανεκπλήρωτο. Συνεχίζουμε τους αγώνες ενωμένοι στα συνδικάτα μας, προσθέτοντας στις διεκδικήσεις μας και τη δημόσια υγεία. Όπου ξεφυτρώνουν υμνητές ή νοσταλγοί της επταετίας, εμείς τους καταδικάζουμε και τους βάζουμε στο περιθώριο της ιστορίας.

 

Στις 6 το απόγευμα, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει μπροστά από τον Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην οδό Ιάσονος.
Τέλος, στις 6.30 το απόγευμα εργατικά σωματεία της πόλης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Προηγούμενο άρθροΑυξημένα τα ραντεβού για εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Βόλου – 675 άτομα εμβολιάστηκαν χθες
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 12 νέα κρούσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας