Στα δημόσια Νοσοκομεία που βρίσκονται στο “κόκκινο” ζητώντας στήριξη από την ιδιωτική υγεία ενώ παρατηρούνται και υπερμεταδόσεις εντός κλινικών, στέλνουν τους επαγγελματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να ανανεώσουν άδειες διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα ξένων γλωσσών.

Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, δεν έχουν επικαιροποιηθεί οι ιατρικές γνωματεύσεις που απαιτούνται για τις ανανεώσεις αδειών διδασκαλίας και αποφασίστηκε η επικαιροποίηση να γίνει τώρα, στην χειρότερη περίοδο του 4ου κύματος της πανδημίας με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) να στέλνει τους ενδιαφερόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία !!!

Όπως αναφέρουν στελέχη της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να βρουν για εξετάσεις σε Δημόσια Νοσοκομεία παθολόγους, γενικούς ιατρούς κ.α., ενημερώθηκαν από έγγραφο της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζ. Μακρή προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με τις Ανανεώσεις Αδειών Διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με τις ήδη υποβληθείσες έως 30.08.2019 στον ΕΟΠΠΕΠ αιτήσεις περί ανανεώσεων αδειών διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, βάσει της περ.1 της υποπαρ.Θ 12 της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α 222), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, απαιτείται να επικαιροποιηθούν και προσκομισθούν εκ νέου από τους ενδιαφερόμενους οι γνωματεύσεις παθολόγου ή γενικού γιατρού και ψυχιάτρου, όπως ορίζεται στις παρ. γ και δ του άρθρου 2 της υπό στοιχεία 78844/Ν1/1-7-2021 Υπουργικής Απόφασης (Β’ 3369), , καθότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έκδοσή τους.

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο – Ανείπωτη οδύνη για τον θείο και τον ανιψιό που εντοπίστηκαν νεκροί στη δεξαμενή – Στις 15.00 το τελευταίο αντίο
Επόμενο άρθροΟικογενειακό δράμα στο Βόλο: Πέθανε ζευγάρι ανεμβολίαστων με διαφορά 6 ημερών