Μαζική και δυναμική ήταν η πορεία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Βόλο, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε το 2008 από σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών, φοιτητών, εκπροσώπων φορέων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Πριν την έναρξη της πορείας νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος στην οδό Ιάσονος, έσπασαν το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας και στη συνέχεια τα τζάμια της εσωτερικής εισόδου για να μπουν στο Πανεπιστήμιο.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το βράδυ, με συνθήματα κατά της κρατικής βίας και της Αστυνομίας,κατευθύνθηκε μέσω των οδών Δημητριάδος και Κ. Καρτάλη, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στη συνέχεια κατέβηκε την οδό Ελ. Βενιζέλου και κατέληξε στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου οι συγκεντρωμένοι έμειναν μέχρι λίγο πριν από τις 9 το βράδυ,οπότε διαλύθηκαν.

Η παρουσία της Αστυνομίας για την αποφυγή επεισοδίων ήταν διακριτική, ενώ στη διάρκεια της πορείας νεαροί έριξαν τρικάκια με συνθήματα.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Παπανδρέου – «Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει παλαιοκομματική αντίληψη – Χρειαζόμαστε τον πρόεδρο στη Βουλή»
Επόμενο άρθροΕλεύθεροι οι δύο Έλληνες που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία