Τους πρώτους δίδυμους κυκλικούς κόμβους σε ολόκληρη της διοικητική περιφέρειά του θα κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου στη Νέα Ιωνία, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την προσφυγούπουλη που του έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Μετά το εμβληματικό έργο με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού Μαιάνδρου και της Ικάρων, έναντι του ΟΣΕ, την παιδική χαρά στο παλιό ελικοδρόμιο και την διάνοιξη της Καραμπατζάκη, ο μεγαλόπνοος αναπτυξιακός σχεδιασμός του κ. Αχιλλέα Μπέου για τη Νέα Ιωνία συνεχίζεται με το πρωτόγνωρο για την περιοχή σύστημα δίδυμων κυκλικών κόμβων στην περιοχή μπροστά από το παλιό κοιμητήριο Νέας Ιωνίας, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί εδώ και χρόνια με συνέπεια και τη μείωση των κυκλοφοριακών ροών.

Η ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου για την κατασκευή των πρώτων δίδυμων κυκλικών κόμβων, θα τεθεί προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ.

Αναφέρεται σχετικά το έργο ως Διαμόρφωση σύγχρονου “δίδυμου” κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως, Μαιάνδρου, Μερκούρη, Καζανάκη και σύμφωνα με τον Αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, συγκοινωνιολόγο κ. Κων. Καραγιάννη, πρόκειται για τον πρώτο διπλό κυκλικό κόμβο πανελλαδικά και έργο πιλότο και για άλλες περιοχές της χώρας που ο κλασικός κυκλικός κόμβος δεν εξυπηρετεί νέους κυκλοφοριακούς σχεδιασμούς.

Προηγούμενο άρθροΝ. Χριστοδουλάκης – Η χθεσινή διαδικασία έστειλε μήνυμα αλλαγής – Μεγάλο στοίχημα για την παράταξη
Επόμενο άρθροΜείωση 18% των διαθέσιμων καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο Πήλιο