Η κακοκαιρία Carmel από το Σάββατο σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα αποδεικνύεται ιδιαίτερα σκληρή συνοδευόμενη από χαμηλές θερμοκρασίες χιονοπτώσεις και ισχυρούς,κατά τόπους,ανέμους.

Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, με βαθμιαία εξασθένηση και καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και θερμοκρασίες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμούς), -1 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 5 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

 

Προηγούμενο άρθροΟικογένεια Βολιωτών εγκλωβίστηκε στο χιόνι του Πηλίου
Επόμενο άρθροΟΑΣΑ: Ενισχύονται σήμερα τα δρομολόγια λόγω εορταστικού ωραρίου καταστημάτων