Επανενεργοποιούνται από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Βάσει των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης, από σήμερα τα ξημερώματα η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει σύσταση για χρήση της μάσκας για όσο διάστημα οι πελάτες δεν κάθονται -δηλαδή μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι τους.

Επιπλέον από σήμερα ειδικά για τους κλειστούς χώρους σούπερ μάρκετ ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας Ν95 (ΚΝ95).

Σε διευκρινιστική ερώτηση ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και στις εκκλησίες καθώς και ότι παραμένει η υποχρέωση χρήσης της σε θέατρα, σινεμά και τους χώρους ψυχαγωγίας.

Μάσκες: Τι πρόστιμο «πέφτει» για την παράβαση

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, η χρήση μάσκας ή υπέρβαση του ορίου συνοδών/επισκεπτών ανά ασθενή Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας από οποιονδήποτε εντός νοσοκομείου, ιατρείου και διαγνωστικού κέντρου 1.000 ευρω στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος – 67χρονη πέθανε από αναθυμιάσεις μετά από φωτιά στο σπίτι της
Επόμενο άρθρο«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρατούσαν μαθητές στο σπίτι – Συνολικά 16 παιδιά εκτός σχολείου