Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, 23:52

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον Τέξτορ, συνιδιοκτήτης στην αγγλική Κρίσταλ Πάλας, είναι ένα βήμα απ’ την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της βραζιλιάνικης Μποταφόγκο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (10/01) ο πρόεδρος του συλλόγου.

«Θα υπογράψουμε συμβόλαιο με την Eagle Holdings, ένα fund που ελέγχει πλήρως ο Τέξτορ. Κάτι που θα εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για την Μποταφόγκο», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας του Ρίο, Ντουρτσέσιο Μέλο, σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Ο 56χρονος Τζον Τέξτορ, θεωρείται ένας από τους «γκουρού» της εικονικής πραγματικότητας του Χόλιγουντ, ενώ μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχε αποκτήσει το 18% των μετοχών της λονδρέζικης Κρίσταλ Πάλας.

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο «Globo Esporte», ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα αγοράσει το 90% των μετοχών της Μποταφόγκο, κάτι που πρόκειται να εξασφαλίσει την άνοδό της στις πιο ισχυρές οικονομικά ομάδες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Ο Αμερικανός επενδυτής τόνισε σε συνέντευξή του στο TV Globo την Κυριακή (09/01) ότι το ποσό της συναλλαγής είναι «εμπιστευτικό», όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι θα επενδύσει 400 εκατομμύρια βραζιλιάνικα ρεάλ ήτοι περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ- μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

«Ο σύλλογος θέλει μια σημαντική εγγύηση για πολλά χρόνια για την πληρωμή των μισθών, των λειτουργικών δαπανών και των επενδύσεων, που είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της επιτυχίας», εξήγησε κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνέντευξης.

Η συμφωνία μεταξύ του Τέξτορ και των διευθυντών της Μποταφόγκο δεν έχει επικυρωθεί ακόμη, όμως αυτό αναμένεται να συμβεί αυτή την εβδομάδα και είναι πλέον περισσότερο… τυπικό.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, 23:53

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔΝΤ – Από τη Γαλλία ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος
Επόμενο άρθροΘα δώσει η Fed τη χαριστική βολή στον Ερντογάν;