Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 20:07

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό προκάλεσε η είδηση ότι ο μόλις 29 ετών σπρίντερ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Ντίον Λεντόρ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 4×400μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και επίσης αγωνίστηκε στο Ρίο (2016) και στο Τόκιο (2021), ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στο Τέξας. Ο Λεντόρ, εργαζόταν ως εθελοντής προπονητής στο Texas A&M University.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανέφερε σε σχετική δήλωση, ότι ο Λεντόρ ήταν «έμπνευση και κίνητρο» για όλους: «Ο Ντιόν κυμάτισε την σημαία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο με υπερηφάνεια, τιμή, πατριωτισμό και αδάμαστη θέληση σε όλην την διάρκεια της καριέρας του, ενώ ενέπνευσε πολλούς».

Ο Λεντόρ κατέκτησε το ασημένιο στη σκυταλοδρομία 4x400m στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο Πεκίνο, ενώ κατέκτησε χάλκινα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2016 και το 2018.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, 20:17

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαστοριά – Ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κορέστεια και τα χωριά του Βιτσίου
Επόμενο άρθροΞυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ – Νέα στοιχεία – Ποιος είναι ο «μπράβος του ανήλικου» και τι είναι τα «μαρούλια»