Η επόμενη μέρα μετά τη σφοδρή επέλαση της “Ελπίδας” από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που τα κάλυψε με χιόνι, βρίσκει τις δημοτικές αρχές των νησιών να έχουν υπό έλεγχο την κατάσταση, σύμφωνα με τους δημάρχους.

Στη Σκιάθο, ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας αναφέρει πως το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού είναι ανοικτό με το δευτερεύον δίκτυο να καθαρίζεται σήμερα καθώς από χθες επιχειρούν συνολικά 14 μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας. Σήμερα, γίνονται εργασίες στους αναμεταδότες στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου καθώς παρατηρήθηκε ζημιά το πρωί με αποτέλεσμα να μην έχει ρεύμα η περιοχή ενώ το ρεύμα επανήλθε κανονικά χθες στις περιοχές όπου υπήρξε διακοπή περίπου δύο ωρών. “Προχθές ενισχύθηκε το προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ και μας έστειλαν και μια γεννήτρια. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδίνη” δήλωσε ο κ. Τζούμας.

Καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα και στη Σκόπελο με τον δήμαρχο του νησιού να αναφέρει σημειακά προβλήματα. “Σε λίγα σημεία εντοπίζονται προβλήματα στο ρεύμα. Χθες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου υπήρξε διακοπή ρεύματος από το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και σε μια άλλη περιοχή για τρεις ώρες, τα οποία έχουν λυθεί” αναφέρει ο κ. Περίσσης. Το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού είναι ανοικτό ενώ εκτιμά ότι μέχρι μεθαύριο θα ανοίξει και όλο το αγροτικό δίκτυο ενώ οι κτηνοτρόφοι είχαν μεριμνήσει για τα ζώα τους.

Διαχειρίσιμη είναι από χθες η κατάσταση στο νησί της Αλοννήσου, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη. Παρά τη σφοδρή χιονόπτωση από τα ξημερώματα της Δευτέρας και μια πιο ήπια χθες το βράδυ, οι δρόμοι στην Αλόννησο παραμένουν ανοικτοί. “Από τις 5 το πρωί της Δευτέρας, τα έξι μηχανήματα ήταν επί ποδός και επιχειρούσαν συνεχώς. Περιμέναμε την κακοκαιρία και για αυτό τα θέσαμε από νωρίς υπό έλεγχο” αναφέρει ο κ. Βαφίνης. Επίσης, επισημαίνει πως δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος στο νησί παρά μόνο κάποια αυξομείωση στην τάση ενώ σήμερα οι αντιδήμαρχοι του νησιού προχωρούν σε αυτοψία σε όλο το νησί προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Σήμερα, στα νησιά των Βορείων Σποράδων υπάρχει γενική αργία ύστερα από απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη. Για σήμερα, αναστέλλεται η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών Υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Τέλος, παραμένουν κλειστά τα σχολεία καθώς δεν θα λειτουργήσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης ούτε με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί της Τρίτης
Επόμενο άρθροΔιασπορά κορωνοϊού και στην Μονάδα Αλτσχάιμερ του Βόλου