Αίτημα για δικαστική συμπαράσταση κατέθεσε η Εισαγγελία Βόλου στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να δοθεί βοήθεια σε μια οικογένεια από το Αλιβέρι που “αλυσόδεσαν” στην αυλή του σπιτιού τους 58χρονο συγγενή τους. Η υπόθεση είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά από τις υπηρεσίες πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων η εισαγγελική εντολή για εγκλεισμό του 58χρονου σε ίδρυμα, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2021, ένας άντρας εντοπίστηκε αλυσοδεμένος σε μια παράγκα γιατί οι γονείς του δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το « τέρας» των ψυχολογικών προβλημάτων του.

Τόσο η μητέρα του, όσο και ο πατέρας του, 75 και 79 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου καταδικάστηκαν με ποινή τριών ετών φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή .

Μετά τη δίκη, διεξήχθη κοινωνική έρευνα για το περιβάλλον στο οποίο ζει ο 58χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά ζητήματα και πρόβλημα αλκοολισμού επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά. Από την έρευνα προέκυψε πως πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε κάποιος από την οικογένειά του να ενεργεί αντ’ αυτού, λόγω των θεμάτων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ενώ σύμφωνα με τους ψυχιάτρους που τον εξέτασαν χρήζει εγκλεισμού. Οι οικείοι του 55χρονου αναζητούν δομή που θα τον φιλοξενήσει καθώς ζει με τη μητέρα του και τα αδέρφια του ενώ πριν από λίγο καιρό απεβίωσε ο πατέρας του. Πίσω από την ανατριχιαστική αυτή κίνηση των γονιών του που είχαν δηλώσει στο δικαστήριο πως ο γιός τους επιτίθεται σε όποιον περνά δίπλα του, αναδείχθηκε ένα οικογενειακό δράμα και δόθηκε εντολή για εγκλεισμό, αλλά δεν κινητοποιήθηκε κανείς.

Προηγούμενο άρθροΓούπι Γκόλντμπεργκ: «Κόπηκε» για 2 εβδομάδες από την εκπομπή μετά τις δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα
Επόμενο άρθροΟ Κώστας Λούλης στον Μάκη Θεοδώρου και στην εκπομπή “κόκκινη κάρτα”