Το τηλέφωνο απαντάει η «μαμά Κούλα», όπως χαϊδευτικά την αποκαλεί ο κύριος Τοπαλούδης. «Να σας δώσω τον Γιάννη», μου λέει, «εμένα η φωνή μου έχει κλείσει».

Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, η δολοφονία της Ελένης αναβίωσε στο Εφετείο Αθηνών, όπως διεκόπη πρώτου ακόμα ξεκινήσει για τις 10 Μαρτίου έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του 22χρονου κατηγορουμένου.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, που έγινε σύμβολο κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, ξέσπασε κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων. «Από το Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους», φώναξε.

«Και εγώ και η σύζυγός μου εξοργιστήκαμε χτες από τη συγκεκριμένη απόφαση καταφερόμαστε όμως στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης όχι στους δικαστές» εξηγεί στο in ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Οι δικαστές της ελληνικής δικαιοσύνης είναι εξαίρετοι και νομομαθείς. Αλλά αυτό το σύστημα όπως λειτουργεί δυστυχώς δίνει τόσα πολλά δικαιώματα στους εγκληματίες και τα δικαιώματα των θυμάτων και των συγγενών των θυμάτων πάνε στον Καιάδα», εξηγεί γεμάτος οργή.

«Για ποια δικαιώματα λοιπόν μιλάμε εμείς η οικογένειες των θυμάτων όταν κάποιοι κάνουν τα χατίρια όλα όσα θέλουν οι εγκληματίες; Αυτό έπρεπε να πράξουν και να δώσουν αυτή τη διακοπή. Αλλά, δυο χρόνια δεν θα έπρεπε η πρόεδρος του δικαστηρίου να ρωτήσει αν η οικογένεια του 22χρονου αν έχει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει στο Εφετείο; Γιατι το έκαναν αυτό την τελευταία μέρα;» διερωτάται ο κ. Τοπαλούδης.

«Θα σταθούμε στο ύψος μας»

«Μήπως θέλουν να σπάσουν τα νεύρα της οικογένειας Τοπαλούδη; Μήπως θέλουν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο τον ψυχικό μας πόνο, την λίπη μας και την αγανάκτησή μας; Μήπως θέλουν να μας εξουθενώσουν οικονομικά; Αλλά για ένα να είναι σίγουροι και το δηλώνω, ότι η οικογένεια Τοπαλούδη θα σταθεί στο ύψος της. Τόσο μεγάλο ύψος που φτάνει στον ουρανό εκεί που είναι η ψυχή της Ελένης» δηλώνει ο κ. Τοπαλούδης γεμάτος αγανάκτηση.

«Στο ύψος της θα σταθεί η οικογένεια Τοπαλούδη και ψυχικά και οικονομικά γιατί πολύ απλά έχει τη συμπαράσταση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας».

Αρραγές, κοινό μέτωπο

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε η μητέρα της Γαριφαλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, η μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της και ο αδερφός της Ζωής Δανακλίδου.

«Είδαμε χτες τις μανάδες των θυμάτων και τον αδερφό της Ζωής Δανακλίδου να είναι δίπλα μας και αυτό το κοινό μέτωπο κατά της έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών και των βιασμών, θα είναι αρραγές» τονίζει ο κ. Τοπαλούδης και συμπληρώνει:

«Ας το καταλάβουν επιτέλους καλά και τα τέρατα και τα υποψήφια τέρατα, αλλά κυρίως να ανοίξουν τα αυτάκια τους κάποιοι που τα έχουν κλειστά και να επιβάλουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τις ποινές όπως πρέπει να επιβληθούν. Όχι κοροϊδία αύξηση των ποινών. Τα ισόβια να είναι ισόβια για αυτά τα τέρατα, να τις εκτίουν στο ακέραιο. Κανένα ελαφρυντικό, καθώς μετά δια μαγείας ξεφυτρώνουν διάφορα ψευτοδικαιολογητικά, για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα».

«Οι κρατικοί φορείς θα πρέπει ενδιαφερθούν περισσότερο για τους γονείς, ώστε να γίνουν καλύτεροι, να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τις κόρες μας, τις γυναίκες μας, τις μάνες μας, την ίδια τη ζωή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Σύμπτωση μυστήριο για τους θανάτους των τριών παιδιών
Επόμενο άρθροΔικαιώθηκε ο Ηρακλής, του επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί