Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 14:08

Η θλιβερή είδηση της  δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, αλλά και όσα επακολούθησαν, έγινε θέμα και εκτός Ελλάδος, σε αρκετά ΜΜΕ του εξωτερικού. Ανάμεσα τους και η Βρετανική  ιστοσελίδα “The Athletic”, που δημοσίευσε ένα μεγάλο κείμενο για τη δολοφονία του 19χρονου με τίτλο «Άλκης Καμπανός, ο φίλαθλος που δολοφονήθηκε επειδή υποστήριζε τη λάθος ομάδα».

Το κείμενο υπογράφει ο Βρετανός ρεπόρτερ της Άστον Βίλα, Γκρεγκ Έβανς, ο οποίος εξιστορεί το περιστατικό της δολοφονίας του Άλκη κι αναπαράγει και μια δήλωση του πατέρα του.

 

Μεταξύ άλλων το κείμενο αναφέρει:

 «Την 1η Φεβρουαρίου, ο Άλκης σκοτώθηκε όταν οπαδοί που ανήκαν στους χούλιγκανς του ΠΑΟΚ έβαλαν στο στόχαστρο την παρέα του. Ο φοιτητής ήταν έξω με τους φίλους του και είχε πει στον πατέρα του ότι θα επέστρεφε αργότερα για να διαβάσει. Κατά τις ώρες που μεσολάβησαν, η παρέα του προσεγγίστηκε από άντρες που τους ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζουν. Όταν τους απάντησαν τον Άρη, τους επιτέθηκαν με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα όπλα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως άκουσαν κάποιον να φωνάζει “μη με χτυπάτε άλλο” και δύο εβδομάδες μετά, οι κραυγές ηχούν ακόμα στα αυτιά τους. Ο πατέρας του Άλκη μίλησε με γενναιότητα στην ελληνική τηλεόραση. Όπως είπε, «θα ζήσω με τον πόνο μου μέχρι να πεθάνω».

Στο ίδιο κείμενο γίνονται επίσης αναφορές στις μεγάλες αντιπαλότητες ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες, ενώ υπάρχει μνεία και στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018, καθώς και τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες την ίδια χρονιά.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 14:08



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤροποποιήσεις – μεταβιβάσεις για αμπελώνα Θήρας και παραδοσιακό ελαιώνα Άμφισσας
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκό Έργο A2UFood | in.gr