Μόνο 22 κρούσματα της υποπαραλλαγής BA.2 της Όμικρον, γνωστής και ως «Όμικρον 2», βρέθηκαν μεταξύ των 1.181 δειγμάτων που εξετάστηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης το διάστημα 3 Ιανουαρίου – 7 Φεβρουαρίου.

Πού εντοπίζονται

Επτά κρούσματα BA.2 επιβεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, από δύο στον Κεντρικό και Βόρειο Τομέα Αθηνών, δύο στην Ηλεία, και από ένα στον Δυτικό και Νότιο Τομέα Αθηνών, στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Εύβοια, το Λασίθι, τη Μεσσηνία και τη Σάμο.

Διαβάστε επίσης: 

Εντοπίστηκε επίσης ένα εισαγόμενο κρούσμα BA.2.

Επιμένει η Δέλτα στην Κρήτη

Σχεδόν σε όλη τη χώρα η παραλλαγή Όμικρον επικρατεί με μεγάλη διαφορά, ενώ το μερίδιο της Δέλτα υπολογίζεται σε μονοψήφια ποσοστά.

Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη, όπου το μερίδιο της Δέλτα παραμένει σχεδόν στο 45,8%.

Είναι μια σημαντική ιδιαιτερότητα για το νησί, δεδομένου ότι η Δέλτα είναι μεν λιγότερο μεταδοτική αλλά σχετίζεται με πιο σοβαρή νόσο.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα κρούσματα Δέλτα ήταν σχετικά λίγα, μόνο 58, το διάστημα που καλύπτει το τελευταίο δελτίο γονιδιωματικής επιτήρησης.

Πηγή: ΕΟΔΥ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒουλή: «Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική επιχείρηση στην ΕΕ που παράγει σιδηρονικέλιο» – Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στο Δημόσιο
Επόμενο άρθροΑποκλειστικά στο MEGA το πρώτο θύμα του «απατεώνα του Tinder»: Νόμιζα ότι θα μείνω για πάντα στη φυλακή