Στην κόψη του ξυραφιού είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένως διαψεύσει ότι ετοιμάζει επίθεση εις βάρος της Ουκρανίας.

Η Βαλεντίνα είναι μία από τους πολλούς φιλέλληνες της Ουκρανίας, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα τους.

Η ιστοσελίδα Daynight.gr επικοινώνησε μαζί της κι εκείνη μετέφερε από πρώτο χέρι τα όσα βιώνει μέσα στην σκιά του πολέμου.

«Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί, δεν φοβόμαστε»

«Κανένας δεν ξέρει εδώ στο Κίεβο. Εξαρτάται από την Ρωσία, μόνο. Αυτή είναι η λύση τους, σίγουρα! Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί, δεν φοβόμαστε. Ξέρεις γιατί; Έχουμε πόλεμο 8 χρόνια!»

Η αβεβαιότητα είναι έκδηλη μαζί με τον φόβο, ενώ στην Ουκρανία οι πολίτες ζουν την κατάσταση ως πόλεμο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία!

Ακόμα και δεκαετίες μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ουκρανία προσπαθεί να γίνει μέρος του αποκαλούμενου δυτικού κόσμου, όπως εξηγεί η Βαλεντίνα:

«Εκβιάζει η Ρωσία ενάντια στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Αλλά είναι γραμμένο στο Σύνταγμά μας. Αυτός είναι ο δρόμος μας προς την Ευρώπη. Ο Πούτιν δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό, γιατί είναι ο Βασιλιάς όλης της Ρωσιας! Όχι όμως κι ο δικός μας! Η Ουκρανία “έφυγε” από αυτούς τους εχθρούς 30 χρόνια πριν, αλλά αυτοί δεν θέλουν και δεν πιστεύουν ότι έχουμε δική μας ζωή» καταλήγει τις σκέψεις της η Βαλεντίνα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈπεσε η αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο
Επόμενο άρθρο«Think Tank» υπέρ του Ερντογάν συνιστά την εγκατάλειψη της αγοράς S-400