Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 26/02, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το ξέσπασμα της πανδημίας και θέμα «Υγεία: Κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οι θέσεις του ΚΚΕ».
Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις από στελέχη του Κόμματος, από συνδικαλιστές που δραστηριοποιούνται στην Υγεία – Πρόνοια, στο εργατικό κίνημα, στο γονεϊκό κίνημα και από ανθρώπους που συμπαρατάσσονται με το ΚΚΕ στον αγώνα για να πάψει να είναι το σύστημα υγείας «μίας νόσου» και να θωρακιστεί ουσιαστικά.
Το «παρών» στην εκδήλωση, εκτός των εργαζομένων, έδωσαν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και σε άλλες υγειονομικές μονάδες.
Ο κ.Νίκος Τέγος, μέλος του Γρ. Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι,το ΚΚΕ διαχρονικά παλεύει για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις που γίνονται αποδεκτές από ευρύτερα λαϊκά στρώματα και από σημαντικό τμήμα των υγειονομικών.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Γιώργος Σιδέρης που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι,το ΚΚΕ συνέβαλε στον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται μαζί με τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, την καθήλωση των μισθών, τα ωράρια-λάστιχο, τη μερική απασχόληση, τις απολύσεις, το ξεσπίτωμα εργαζομένων, τις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, καύσιμα και το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους Έκτορα Γάζο, πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Νομού Καρδίτσας, Θανάση Αθανασιάδη, Ογκολόγο- Διευθυντή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Αντιπρόεδρο Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων και ΚΥ Λάρισας, Κώστα Μπριτζά, πρόεδρο των νεφροπαθών Λάρισας, Βασίλη Αγραφιώτη, πρόεδρο Νομαρχιακού Σωματείου ΑΜΕΑ νομού Καρδίτσας, Ευαγγελία Καλαπανίδα, Πρόεδρο συλλόγου Εργαζομένων Κέντρου Περίθαλψης Παίδων νομού Καρδίτσας, Δημήτρη Τζιμούλη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας και Κατερίνα Λαδοπούλου, μέλος του ΔΣ της ένωσης γονέων κηδεμόνων δήμου Λάρισας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Ν. Τέγος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση και κάλεσε σε συστράτευση, σε ένταξη στον αγώνα, στην κατάθεση όλων των δυνάμεων στην υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και της υγείας του λαού.

Προηγούμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Αναχώρησαν τα C-130 με το αμυντικό υλικό
Επόμενο άρθροΝέο ωράριο στην αγορά του Βόλου από Δευτέρα