Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, 16:58

Έκκληση να σταματήσει η βία και ο πόλεμος απηύθυνε μέσω Twitter η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα. Η 30χρονη τενίστρια, η οποία είναι αυτή τη στιγμή η Ρωσίδα με την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. στο νούμερο 14) τονίζει ότι βρίσκεται «στον απόλυτο φόβο», ενώ τάσσεται κατά της εισβολής στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως «οι προσωπικές φιλοδοξίες ή τα πολιτικά κίνητρα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη βία».

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Τόκιο (στο μεικτό διπλό με παρτενέρ τον Αντρέι Ρούμπλεφ) είναι η τελευταία από μια σειρά «αστέρων» του αθλητισμού της Ρωσίας που εκφράζουν τον τρόμο τους για τις ενέργειες της χώρας τους στην Ουκρανία, καθώς έχουν προηγηθεί οι (τενίστες) Ρούμπλεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, καθώς και ο διεθυνής ποδοσφαιριστής, Φιοντόρ Σμόλοφ.

«Παίζω τένις από τότε που ήμουν παιδί. Εκπροσωπώ τη Ρωσία ολόκληρη τη ζωή μου. Αυτό είναι το σπίτι μου και η χώρα μου. Αλλά τώρα είμαι στον απόλυτο φόβο, όπως είναι οι φίλοι μου και η οικογένειά μου» αναφέρει η Παβλιουτσένκοβα στην ανάρτησή της και συνεχίζει: «Προσωπικές φιλοδοξίες ή πολιτικά κίνητρα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη βία. Αυτή στερεί το μέλλον όχι μόνο από εμάς, αλλά επίσης από τα παιδιά μας. Είμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω πως να βοηθήσω σε αυτή την κατάσταση».

Καταλήγοντας η έμπειρη πρωταθλήτρια υπογραμμίζει: «Είμαι απλά μια αθλήτρια που παίζει τένις. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε δημόσιο πρόσωπο. Δεν έχω εμπειρία σε αυτό. Μπορώ μόνο να διαφωνώ δημόσια με αυτές τις αποφάσεις και να μιλώ ανοιχτά γι’ αυτό. Σταματήστε τη βία, σταματήστε τον πόλεμο».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, 16:59

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα «σπάει» τη σιωπή του – «Αυτό δεν το έχω ξαναδεί»
Επόμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία παγώνει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία – Μπλόκο και στους λογαριασμούς του Πούτιν