Διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή και δημόσια υγεία και στέλνοντας μήνυμα κατά της ακρίβειας, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο εκπρόσωποι σωματείων, φορέων και συνταξιούχοι.

Ο Κώστας Στεργίου, συνταξιούχος του συνδικάτου μετάλλου είπε ότι φορείς και σωματεία βρίσκονται απέναντι σε μια πολιτική, η οποία έχει μειώσει τα μεροκάματα, η ακρίβεια είναι στο έπακρο, οι τιμές στην ενέργεια και στα βασικά είδη έχουν εκτοξευτεί, ενώ τα νοσοκομεία και η υγεία είναι σε άσχημη κατάσταση.
Επίσης, καταδίκασε τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζήτησε να σταματήσει άμεσα, γιατί,όπως είπε, οι λαοί πληρώνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο Ντίνος Μηνδρινός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία, λένε όχι στις δηλώσεις του υπουργού να απολύσει τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ζήτησε να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και να βοηθήσουν στο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο, ελεγχόμενοι με rapid test.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων ζήτησε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα μαγειρεία και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Τέλος, ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κώστας Γερογιάννης τόνισε ότι, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις βάρβαρες αυξήσεις που έχουν στοιχειώσει τη ζωή τους.

Ο κ. Γεγογιάννης είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τους συνταξιούχους, να πάρει μέτρα κατά των αυξήσεων, να μειώσει τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, την ενέργεια και τα καύσιμα κατά 50% και επισήμανε ότι, στο θέμα της δημόσιας υγείας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί συνταξιούχοι πρέπει να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα για να προσέξουν την υγεία τους ενώ ζήτησε η χώρα μας, να μην εμπλακεί στο Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο.

Προηγούμενο άρθροΚΙΝΑΛ: «Δεν γίνεται εθνική συνεννόηση α λα καρτ»
Επόμενο άρθροΠάτρα: Στα χέρια της Αστυνομίας τα στοιχεία για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας