Ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος αναζητάει πεταμένες από ανεγκέφαλους φόλες στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να σώσει άλλα σκυλιά από τον θάνατο. Στην Αλεξανδρούπολη άλλα 2 άτυχα σκυλάκια δηλητηριάστηκαν επειδή ένα ανθρωποειδές έσπειρε φόλες στους δρόμους.

Στην Αλεξανδρούπολη προσπαθούν να προστατεύσουν τα αδέσποτα σκυλιά από τις φόλες που κάποιο ανθρωποειδές τοποθετεί στους δρόμους. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με τη συνοδεία της Ελισάβετ Κρετ, υπεύθυνης πεδίου της Ομάδας Ανίχνευσης του WWF Ελλάς, «χτένισε» στην κυριολεξία την περιοχή της Αγίας Κυριακής όπου το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν δηλητηριασμένα δυο αδέσποτα σκυλιά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συνδρομή της Αστυνομίας, παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, του αντιδημάρχου Ηλία Δαστεριδη, της συμβούλου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Σοφίας Βαλαβάνη και του κτηνιάτρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Κωνσταντέλη.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με την εκπαιδεύτριά του εξέτασε την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρουσίας και άλλων φολών στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 4532/2014 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο-Στο μουσείο της ΑΕΚ οι εμφανίσεις του Λάμπρου Γεωργιάδη από το 1989
Επόμενο άρθροAπό κολαστήριο σκύλων μετατρέπεται σε καταφύγιο