Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, 20:15

Την απόφαση να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία έκαναν γνωστή με κοινή τους ανακοίνωση τα αρμόδια όργανα του τένις σε άνδρες (ATP) και γυναίκες (WTA), η διεθνής ομοσπονδία (ITF), αλλά και τα τέσσερα κορυφαία Grand Slam (Australian Open, Wimbledon, Roland Garros, US Open).

H «εκστρατεία« των 7 «ισχυρών» του αθλήματος παγκοσμίως ονομάστηκε «Tennis Plays for Peace» κι όπως ανακοινώθηκε θα δραστηριοποιηθεί άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες.

Το ποσό των 100.000 δολαρίων κατέβαλλε με τη μορφή δωρεάς κάθε ένας από τους προαναφερθέντες οργανισμούς, ενώ παράλληλα ζητούν από τον κόσμο να «αναλάβει δράση» και να προσφέρει ό,τι μπορεί για την ενίσχυση των ανθρώπων που έχουν πληγεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακόμη στηρίζουν το «Global Giving’s Ukraine Crisis Relief Fund», το οποίο θα βοηθήσει με δωρεές όλη την περιοχή, μεταξύ άλλων και την ομοσπονδία τένις της Ουκρανίας.

Τέλος, μέσω των social media οι 7 οργανισμοί εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους στην Ουκρανία, αλλάζοντας τις εικόνες των προφίλ τους στα χρώματα της χώρας, ενώ θα δοθούν άμεσα κορδέλες με τα χρώματα της Ουκρανίας στους παίκτες των ATP και WTA, προκειμένου να τις φορούν στο σπουδαίο τουρνουά που ακολουθεί «BNP Paribas Open», γνωστό ως «Indian Wells».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, 20:27

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο Βόσπορο η συνάντηση Ερντογάν και Μητσοτάκη την Κυριακή
Επόμενο άρθροΚρίσεις ανώτατων αξιωματικών: Ολες οι αλλαγές στα Σώματα Στρατού – Ποιοι αποστρατεύτηκαν