Του θοδωρή Δεσποίνη

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ομάδα βόλεϊ του Πήγασου Πολίχνης πήρε την άνοδο για την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος. Ήταν μια δικαίωση για ένα σωματείο κόσμημα που καλλιεργεί το άθλημα σε βάθος. Ο Σύλλογος επίσης πέτυχε να προκριθεί στο φάιναλ φορ του κυπέλλου παίρνοντας την νίκη κόντρα σε ομάδες της volley league! Για τα επιτεύγματα του συλλόγου μίλησε στο zougla.gr ο προπονητής του Πήγασου Ηρακλής Θεοδώρου ένας ρομαντικός ερασιτέχνης και άνθρωπος ιδιαίτερης καλλιέργειας και χιούμορ. Η επιτυχία του Πήγασου αποτελεί μια όμορφη ιστορία από αυτές που μόνο ο αθλητισμός ξέρει να μας προσφέρει.

-Αν και λίγο κλισέ ερώτηση, πώς ήρθε η άνοδος;

Το βασικό είναι ότι στις προπονήσεις… περνάμε ωραία! ΄Όσοι είμαστε στην ομάδα έχουμε δέσει, είμαστε μια καλή παρέα και έχουμε φτιάξει ένα όμορφο σύνολο. Η ομάδα μας είναι νεανική με μόνο δύο παίκτες άνω των 30 χρονών και βγάζει πολύ ενέργεια στο γήπεδο. Πρέπει ακόμα να τονίσω ότι έχουμε χτίσει μια ομάδα βασισμένη σε αναπτυξιακή προσέγγιση.

-Είναι όπλο του Πήγασου η καλή δουλειά στις υποδομές…

Σίγουρα. Πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές Ελλάδας  στην Κ-21 ενώ και φέτος έχουμε περάσει στο φάιναλ φορ. Επιτυχίες σε Πανελλήνιο επίπεδο έχουμε και στις μικρότερες ηλικίες.

-Η άνοδος ήρθε επειδή είχατε και καλό προπονητή…

Χωρίς τους συνεργάτες μου δεν θα έκανα τίποτα! Είμαστε μια οικογένεια και πιστεύω ότι ο καθένας θα ήθελε να βρίσκονταν σε αυτή την ομάδα. Σε αυτό το σημείο θα μνημονεύσω και θα ευχαριστήσω τους Γιώργο Κνάπεκ, Γιώργο Μιχαλίτσιο, Λάμπρο Δάνα, Ελένη Χρυσοστομίδου και Ηλία Χαρατάσιο.

-Είσαι γέννημα θρέμμα του Συλλόγου;

Είμαι κάτι σαν συνδετικός κρίκος αφού ήμουν παρών, μαζί με τον ακραίο μας τον Μαυροβουνιώτη, σαν παίκτης στην άνοδο του Επίκουρου Πολίχνης στην μεγάλη κατηγορία πριν από 11 χρόνια. Μπορώ να πω ότι είμαι ένα με τον σύλλογο.

-Είσαι προπονητής και  στις υποδομές και στην πρώτη ομάδα. Πώς καταφέρνεις να τα συνδυάζεις τόσο πετυχημένα; 

Το καλύτερο εργαλείο είναι το πολυεργαλείο! (γέλια). Πρέπει να σου πω ότι πάντα δουλεύω με την ίδια νοοτροπία είτε δουλεύω με τα μίνι είτε με την αντρική ομάδα. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι. Η λέξη προσαρμογή είναι λέξη κλειδί στη ζωή μου.

-Γίνεται επαγγελματική δουλειά στο σύλλογο…

Ναι εδώ πρέπει να σου πω ότι αν και έχω δίπλωμα προπονητή, το βόλεϊ είναι το χόμπι μου. Επαγγελματικά δουλεύω σαν πωλητής στη μεγαλύτερη εταιρεία χάρτου της Ελλάδας. 

-Πώς πετάξατε έξω από το κύπελλο δύο ομάδες  της volley league και μπήκατε στο φάιναλ φορ; Άλλες ομάδες της χαμηλότερης κατηγορίας δεν δήλωσαν καν συμμετοχή στο κύπελλο…

Με συναδέλφους που μίλαγα μου έλεγαν να μην επικεντρώνομαι στο κύπελλο, όμως η φιλοσοφία μου είναι να χτυπάω όλα τα ματς. Στο ματς με την Κηφισιά κερδίσαμε έναν αντίπαλο που ο διαγώνιός του κοστίζει όσο όλη μας η ομάδα! Μίλησα στα παιδιά στα αποδυτήρια, σκέφτηκα να κοντράρουμε το ματς και βλέπουμε. Τελικά ήρθε η νίκη. Μετά είχαμε κάποια  ταλαιπωρία από …περίεργες αναβολές αγώνων στο πρωτάθλημα καθώς και μια ήττα. Στο ματς Με τον Όφη πολλοί θα μας περίμεναν πεθαμένους, όμως διαβάσαμε καλά το παιχνίδι και το πήραμε.

-Παρατηρώ ότι πετύχατε τόσα πολλά χωρίς ξένους στο ρόστερ, ενώ πολλές ομάδες ακόμα και  της ουράς της βαθμολογίας ενισχύθηκαν με ξένους…

Δεν πήραμε ξένο γιατί δεν ξέρω καλά αγγλικά(γέλια). Χωρίς πλάκα ίσως θα θέλαμε να ενισχυθούμε με κάποιον ξένο παίκτη αλλά δεν έβγαιναν τα οικονομικά αφού είχαμε μια low budget ομάδα. Πιστέψαμε ότι τα παιδιά που ήδη  είχαμε θα ανταποκρίνονταν και δικαιωθήκαμε. Βλέπεις στην δική μας κατηγορία για να πετύχει μια ομάδα την άνοδο χρειάζεται και ψυχή. Να ξέρεις ότι εμείς στον Πήγασο είμαστε η ρομαντική πλευρά του αθλητισμού. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε από αγάπη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροGoogle και Κίεβο δημιούργησαν σύστημα προειδοποίησης για αεροπορικές επιδρομές – Δείτε φωτό
Επόμενο άρθροΤην τρίτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα στο Μαυροβούνιο