Ο Στουρνάρας και οι υψηλές καταθέσεις

Αυτή η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με τον κεντρικό τραπεζίτη καλά κρατεί. Εδώ και οκτώ χρόνια μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσά τους και πολλές φορές κλιμακώνεται και στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Αυτή τη φορά οι επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Στουρνάρα έγιναν με αφορμή τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη στη συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό. Εκεί λοιπόν όπου αναφέρθηκε ότι οι υψηλές καταθέσεις ως αποτέλεσμα των ενισχύσεων που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν αποθεματικά που θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια (εφόσον η διάρκεια της κρίσης δεν κρατήσει πολύ). Αυτές οι δηλώσεις άνοιξαν τον ασκό Αιόλου.

Ο Διοικητής δέχθηκε φραστικές επιθέσεις στα σόσιαλ μίντια ακόμα και σε σποτ αποδοκιμασίας πρωταγωνίστησε. Ρώτησα λοιπόν ευθέως γιατί έκανε τέτοιες δηλώσεις που προκάλεσαν και ιδού τι μου απάντησαν οι πιο στενοί συνεργάτες του: «Ο Διοικητής δεν είπε τίποτε παραπάνω από αυτό που είπε και η πρόεδρος της ΕΚΤ C. Lagarde μία μέρα πριν: «Η επίδραση της τεράστιας διαταραχής όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις ενδέχεται να περιοριστεί εν μέρει με τη χρήση μέρους των αποταμιεύσεων που συσσωρεύθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και με τα αντισταθμιστικά δημοσιονομικά μέτρα.»

Επιπλέον τόνιζε ότι είναι υποχρέωσή του να λέει την αλήθεια διότι πρόκειται για δημόσιο χρήμα! Και θα συνεχίσει να το κάνει όσο και αν κάποιοι έχουν άρνηση της πραγματικότητας και μισούν την αλήθεια». Υποψιάζομαι ότι αυτά που είπε θα τα επαναλάβει σε λίγες ημέρες όταν παραδώσει την ετήσια έκθεσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Εργασίας: Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους σε λιγότερο από 90 ημέρες
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Η Έλσα Παπαδημητρίου υπήρξε ξεχωριστή πολιτικός με στιβαρές φιλελεύθερες αρχές