Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, 18:59

Παρά τον αποκλεισμό της από τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA και της FIFA, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία προτίθεται να καταθέσει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Euro 2028 ή το Euro 2032, όπως ανέφεραν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την Τετάρτη (23/3).

«Θα καταθέσουμε υποψηφιότητα για τις τελικές φάσεις του Euro 2028 ή του Euro 2032, ανέφερε ο Σεργκέι Ανόκιν μέλος της ρωσικής ομοσπονδίας (RFU) στην εκπομπή της MatchTV, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε θα κατατεθεί η υποψηφιότητα.

Η Ρωσία φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ενώ την περασμένη εβδομάδα, το «Luzhniki Stadium» της Μόσχας που φιλοξένησε τον τελικό του προηγούμενου Μουντιάλ, χρησιμοποιήσει για αγώνες αυτοκινήτου υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να φιλοξενήσουμε το Euro. Υπάρχουν ήδη οι υποδομές και τα γήπεδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο» πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Ντιούκοφ, συμπληρώνοντας πως «…κατανοούμε πως οι ελπίδες για να γίνει αποδεκτή η αίτησή μας είναι μικρές, αλλά πρέπει να το δούμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να καταθέσουμε την πρότασή μας, η επιλογή αυτή είναι ανοικτή…».

Από την πλευρά της και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (TFF) επιβεβαίωσε πως έχει καταθέσει αντίστοιχη υποψηφιότητα για το Euro 2028, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ιρλανδία έκαναν τη δική τους κίνηση το πρωί της Τετάρτης (23/3).

Η UEFA είχε επισημάνει τον περασμένο Οκτώβριο πως η καταληκτική ημερομηνία για τις προτάσεις, όσον αφορά το Euro 2028 θα ήταν η 23ης Μαρτίου. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απρίλη θα ανακοινωθούν κι επίσημα οι υποψηφιότητες, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τον Σεπτέμβριο του 2023.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, 19:00

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Ομοσπονδίας για το θέμα Φιλιππούση
Επόμενο άρθρο«Ο Σαϊντού ανήκει εδώ»: Ένας ολόκληρος Δήμος στο πλευρό ενός μαθητή από τη Γουινέα