Ο συνήγορoς της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου Απόστολος Λύτρας την εγκατέλειψε, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι: «Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη».

Τη Δευτέρα το πρωί θα απολογηθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιριγκου για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.

Η δικαστική λειτουργός διόρισε αυτεπαγγέλτως δικηγόρο ο οποίος ζήτησε προθεσμία για να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας, μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα που την εκπροσωπούσε.

Ποιος είναι ο νέος δικηγόρος

Σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Ιωάννου όρισε η 18η ανακρίτρια ως δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο ίδιος παρέλαβε τον φάκελο και πηγαίνει αυτή την στιγμή να συναντήσει την κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο διάλογος του Λύτρα με την Πισπιρίγκου πριν παραιτηθεί από την υπόθεση

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Απόστολος Λύτρας εγκατέλειψε την υπεράσπισή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η επικοινωνία που είχε μαζί της ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;».

Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο δικηγόρος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Λύτρα

«Γιατί παραιτούμαι από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου»

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒλάβη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Βόλο
Επόμενο άρθροΟρυκτά καύσιμα: Ορθάνοιχτες παραμένουν οι στρόφιγγες χρηματοδότησης