Στην Οδησσό μεταβαίνει αύριο, Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα τεθεί επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη, εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Ουκρανία είχε εκφράσει ο υπουργός Εξωτερικών στις επαφές που είχε την Παρασκευή με τον ουκρανό ομόλογό του, Ντμιτρό Κουλέμπα, αλλά και με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Πέτερ Μάουρερ.

Στην Οδησσό – όπου θα βρεθεί την Κυριακή, εκτός απροόπτου, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ – ο Νίκος Δένδιας θα έχει επαφές με ουκρανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, ενώ αναμένεται, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επισκεφθεί το Μουσείο της Διλικής Εταιρείας στην πόλη, που το τελευταίο διάστημα παρέμενε κλειστό.

Ο κ. Δένδιας είχε προσφάτως δηλώσει ότι προτίθεται να ηγηθεί ανθρωπιστικής αποστολής στην πολύπαθη Μαριούπολη, που έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από τα ρωσικά πυρά.

Ωστόσο, οι προσπάθειες για την αποστολή αυτή, σε συνεργασία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τη Γαλλία και την Τουρκία – που προστέθηκε στην εξίσωση μάλλον μέσω των Γάλλων, σε μία κίνηση που φέρεται να έχει προκαλέσει και μία ελαφρά ενόχληση στην Αθήνα – πέφτουν προς το παρόν στο κενό.

Εφόσον πάντως ο υπουργός Εξωτερικών μεταβεί τελικά στην Οδησσό, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φέρει μαζί του και ανθρωπιστική βοήθεια (πιθανόν ιατροφαρμακευτικό υλικό), σε μία ένδειξη της διάθεσης της Αθήνας να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: «Ρουκέτες» Κατερινόπουλου για την Ρούλα Πισπιρίγκου – «Κάτι ξέρει και κρατάει τον Μάνο Δασκαλάκη»
Επόμενο άρθροΟι επενδύσεις που έφεραν κέρδη το 1ο τρίμηνο του 2022