Παγκόσμιο κύπελλο τρίσποντου μπιλιάρδου πραγματοποιήθηκε μετά από 19 χρόνια στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα, στο LasVegas, η αυλαία του οποίου έπεσε το Σάββατο.

Ο συνήθης ύποπτος των τελευταίων ετών και νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Ολλανδός D. Jaspers, κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στον Αιγύπτιο S. Sidhom.

Οι αγώνες, και σε αυτό το τουρνουά, εξαιρετικοί, με καλές επιδόσεις αλλά και αγωνία για τα αποτελέσματα.

Από την σύνθεση του βάθρου των νικητών, βλέπουμε με χαρά, την νεότερη γενιά να αρχίζει  σιγά σιγά να παίρνει τα ηνία από τους κλασικούς αστέρες του αθλήματος.

Με χαρά είδαμε τον Αιγύπτιο πρωταθλητή, να παίζει εξαιρετικά, με ωριμότητα, αλλά και με υπέρβαση, κάθε φορά που το απαιτούσε η κατάσταση, κατακτώντας δίκαια την 2η θέση, σε έναν τελικό που έληξε 50-43 

Η κατάταξη είχε ως εξής:

1) D. Jaspers

2) S. Sidhom

3-4) J. Bury & H G Kim

Επίσης, ευχάριστο γεγονός είναι που, οι Ην. Πολιτείες Αμερικής, μπαίνουν και πάλι στο κάδρο του αθλήματος ενεργά, κάτι που χρειάζεται ο χώρος ώστε να εκτοξευθεί το άθλημα του μπιλιάρδου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Νίκος Πολυχρονόπουλος, δεν συμμετείχε σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο, για προσωπικούς λόγους, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, και ευχόμαστε να τον δούμε στο επόμενο κύπελλο.

Το επόμενο παγκόσμιο τουρνουά, θα διεξαχθεί στο Βιετνάμ στα τέλη Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

Δείτε τους ημιτελικούς:

Απόστολος Βουλγαρίδης

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥΠΑ: Παράταση μέχρι τις 11 Απριλίου των αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού
Επόμενο άρθροΠάτρα: «Έχουμε στοιχεία που είναι έτοιμα να βγουν μόλις ασκηθούν κι άλλες διώξεις» αποκαλύπτει η Ζήνα Κουτσελίνη