Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, 18:55

Οι αξιωματούχοι του τένις θα επιβάλουν αυστηρότερες τιμωρίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός γηπέδου, προειδοποίησε η ATP.

Στον Αυστραλό Νικ Κύργιο επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 δολαρίων για μια σειρά από ξεσπάσματα θυμού σε Indian Wells και του Miami Open, με πολλούς παρατηρητές να λένε ότι έπρεπε να είχε αποκλειστεί.

Ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ αποβλήθηκε από ένα τουρνουά στο Ακαπούλκο τον Φεβρουάριο αφού έσπασε τη ρακέτα του στην καρέκλα του διαιτητή μετά από μια ήττα στο διπλό.

«Θα ισχύουν άμεσα και καθώς, έχουν δοθείς σχετικές οδηγίες για αυστηρότερη στάση στην κρίση των παραβιάσεων του Κώδικα Συμπεριφοράς», δήλωσε ο πρόεδρος της ATP , Ανδρέα Γκαουντέντζι.

«Επιπλέον, αναλαμβάνουμε επίσης μια αναθεώρηση του Κώδικα, καθώς και των πειθαρχικών διαδικασιών, για να διασφαλίσουμε ότι προβλέπει κατάλληλες και ενημερωμένες κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις και υποτροπιάζοντες παραβάτες».

Στον Κύργιο επιβλήθηκε πρόστιμο 35.000 δολαρίων μετά την ήττα του στον τέταρτο γύρο από τον Γιάνικ Σίνερ στο Miami Open, κατά τον οποίο επέκρινε τον διαιτητή και έσπασε τη ρακέτα του.

Το περιστατικό ακολούθησε ένα ξέσπασμα στο Indian Wells όπου ο Κύργιος έχασε την ψυχραιμία του μετά την ήττα από τον Ράφα Ναδάλ, σπάζοντας τη ρακέτα του στο έδαφος, η οποία στη συνέχεια αναπήδησε και παραλίγο να χτυπήσει ένα «ball boy». Του επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 δολαρίων για αυτό.

Ο Αυστραλός κέρδισε περισσότερα από 350.000 δολάρια σε χρηματικό έπαθλο από τα δύο τουρνουά αφού συμμετείχε τόσο σε μονό όσο και σε διπλό.

Ο Ζβέρεφ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό οκτώ εβδομάδων με αναστολή για το ξέφρενο ξέσπασμά του στο Ακαπούλκο.

«Αυτά τα περιστατικά ρίχνουν άσχημο φως στο άθλημά μας. Αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει τους πάντες και στέλνει λάθος μήνυμα στους οπαδούς μας, ειδικά στους νεαρούς οπαδούς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ATP.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, 18:59

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Θέλω οι παίκτες μου να σκέφτονται με τον σωστό τρόπο»
Επόμενο άρθροΠλεύρης: Όσο διαρκεί η πανδημία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα είναι εκτός ΕΣΥ – Είναι δική τους αυτή η επιλογή