Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του “Χαμόγελου του Παιδιού” και έστειλε το μήνυμά της στην έναρξη της διήμερης δράσης του Οργανισμού “Μίλα Τώρα για το bullying στο φάσμα του Αυτισμού” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: “Θαυμάζω την αστείρευτη έμπνευση όλων των μελών της μεγάλης οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού», που πηγάζει και τροφοδοτείται από την αγάπη για τα παιδιά και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, της ασφάλειάς τους και της ευημερίας τους.

Η έμπνευση αυτή αποτυπώνεται και εκφράζεται, κάθε φορά, με ένα αυθεντικό μήνυμα, με μια δυνατή προτροπή, με ένα ανοιχτό κάλεσμα για ανάληψη ευθύνης και δράσης!
Μια τέτοια πρόσκληση αποδεχόμαστε όλες και όλοι που συμμετέχουμε στο διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του «Χαμόγελου του Παιδιού» για bullying στο φάσμα του Αυτισμού.

Μια πρωτοβουλία που μας καλεί να θυμόμαστε ότι κάθε μέρα του χρόνου πρέπει να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα των ανθρώπων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού και για την ενεργοποίηση της κοινωνίας.

Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η διάχυση καλών πρακτικών, που αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών με αυτισμό, είναι η απαραίτητη και απαράβατη συνθήκη, προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα διακρίσεων και αποκλεισμού.

Και είναι πολύ σημαντικό το ότι η σημερινή δράση εντάσσεται στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Μίλα Τώρα» του Χαμόγελου ενάντια στο φαινόμενο του εκφοβισμού.

Η ευαισθησία και η οξυμένη ενσυναίσθηση των συνεργατών, επιστημόνων, ειδικών και εθελοντών του Οργανισμού διέκριναν τις προεκτάσεις, που εντείνουν τις εκδηλώσεις εκφοβισμού απέναντι σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, και τις συνέπειές τους.
Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία και αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης και πάταξης του φαινομένου του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό εντάξαμε στο υποχρεωτικό πρόγραμμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων στα εργαστήρια δεξιοτήτων τον αλληλοσεβασμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την οικοδόμηση θετικών και υγιών διαπροσωπικών σχέσεων.

Αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο και ανθρώπινο σχολείο, για μια ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία απαλλαγμένη από κατηγοριοποιήσεις και στερεότυπα και ενδυναμώνουμε την κοινή προσπάθεια προς όφελος όλων, ανεξαιρέτως, των παιδιών, παρά τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες».

 

Προηγούμενο άρθροΠροσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία: Ξεκινάει η εφαρμογή του προγράμματος στο Δήμο Περάματος
Επόμενο άρθροΕκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην είσοδο πολυκατοικίας στα Ιλίσια