Στον τελικό του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools περιόδου 2021-22 προκρίθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Η ομάδα αποτελείται από εννέα μαθητές υπό τη διακριτική καθοδήγηση δύο εκπαιδευτικών του σχολείου και ονομάζεται V-TechRacing, όνομα εμπνευσμένο από τις λέξεις Volos, Technology, Racing.

Τα μέλη της ομάδας παρακολουθούν την πορεία της Formula 1 σε όλους τους τομείς (σχεδιασμός, κατασκευή, marketing, management) εδώ και χρόνια, γι’ αυτό και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να βιώσουν την εμπειρία αυτή. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι συμμετέχοντες, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1, χρησιμοποιώντας εργαλεία σχεδίασης και κατασκευής σε τρεις διαστάσεις καθώς και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή(3D-CAD).

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, νέες τεχνολογίες, μηχανική, μαθηματικά, οικονομία και επιχειρηματικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως προωθεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, αγαθό πολύτιμο για όποιον επιδιώκει να πετύχει οποιονδήποτε υψηλό στόχο.

Προηγούμενο άρθροΘάνατος τριών παιδιών: «Η φρικτή υπόθεση της Πάτρας έχει χαρακτηριστικά τηλεοπτικής οικειότητας»
Επόμενο άρθροΈγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η συγκλονιστική κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας της Καρολάιν