«Η μοναδικά σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης. Αυτή κινεί τον τροχό της Ιστορίας μπροστά ως την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Ωστόσο, με συγκεντρώσεις για την Εργατική πρωτομαγιά συμμετέχουν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στον αγωνιστικό εορτασμό της ημέρας.

Τα μηνύματα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ αναφέρει πως: «Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών».

Επίσης η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ) την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρωτομαγιά: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
Επόμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Πώς θα δείτε τι πληρώνετε – Τέλος Μαΐου η πρώτη δόση