Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τηλεφώνησε στο Νίκο Παναγιωτόπουλο – Τι συζήτησαν

Ήταν 4 το απόγευμα της Δευτέρας, σχεδόν χαράματα στην Ουάσιγκτον, όταν τηλεφώνησε στο Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν. Θέμα της συζήτησης δεν ήταν μόνον η επικείμενη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό στην Ουάσιγκτον (θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό), αλλά, τα ελληνοτουρκικά με τις τουρκικές προκλήσεις και βεβαίως το Ουκρανικό.

Ο Αμερικανός άλλωστε δεν κρύβει τις προθέσεις του σε κάθε συνομιλητή του: «Θα κινήσουμε γη και ουρανό» για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο λέει συχνά. Προσέξτε, επισήμως δεν ζητήθηκαν ποτέ να σταλεί οπλισμός από την χώρα μας στην Ουκρανία. Ανεπισήμως όμως;

Και εδώ υπάρχει απάντηση: «Με 40 υπερπτήσεις πάνω από νησιά είναι ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας», του είπε ο υπουργός. Δηλαδή, με δυο λόγια πώς θα στείλουμε κι άλλο οπλισμό τη στιγμή που λόγω της τουρκικής απειλής δεν θέλουμε να υπάρξει ρήγμα στην άμυνα της χώρα μας. Αυτά είπε ο υπουργός στον Αμερικανό και η συζήτηση συνεχίστηκε για τις προκλήσεις των Τούρκων.

Ήθελε ο Λόϊντ Όστιν να τα μάθει όλα. Πότε περνά για παράδειγμα η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία από τη Βουλή (σ.σ. περνά σήμερα), πότε ψηφίζεται, ποιες θα είναι οι πιθανές αντιδράσεις; Οι δυο τους μίλησαν ακόμα για τις ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις, για το ΝΑΤΟ, αλλά και για την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από την ΔΕΥΑΜΒ – Εκεί θα γίνει διακοπή νερού
Επόμενο άρθροΞεκινά το 14 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Art Fools στη Λάρισα