Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί,  θα ταξιδέψει αεροπορικώς από την Αθήνα και θα προσγειωθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 20 Μα’ί’ου, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Στις 9 το πρωί θα βρίσκεται στον Πλάτανο Αλμυρού, όπου θα εγκαινιάσει μια ”πράσινη” μονάδα παραγωγής βιολογικής φέτας στην εταιρία ”Κτηνοτροφική Μαγνησίας – Greek Family Farm”, την οποία διευθύνει ο Ανδρέας Τσαγκάρης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, το οποίο προάγει την βιοκαλλιέργεια σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, βασιζόμενο στη μείωση της χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων στη γεωργία, μέσω της αξιοποίησης αγρο-οικολογικών πρακτικών και τεχνολογιών ψηφιακής και έξυπνης γεωργίας.

Τρίτος σταθμός στην περιοδεία του Πρωθυπουργού θα είναι η Λίμνη Κάρλα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα οικολογικού, περιβαλλοντικού, υδροδοτικού και αρδευτικού χαρακτήρα. Θα μπουν οι υπογραφές για ένα σημαντικό έργο που αφορά στην επέκταση κατά 26 χιλιόμετρα, των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Κάρλας, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εκχωρήθηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου και περιλαμβάνει επίσης έργα αποχέτευσης -αποστράγγισης συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων και έργα αγροτικής οδοποιίας σε συνολικό μήκος άνω των 76 χιλιομέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το διαδραστικό Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού. Τον Πρωθυπουργό θα υποδεχτούν, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Μετά από τη λίμνη Κάρλα, στη 1 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βόλο, όπου θα κάνει βόλτα στην Ερμού και θα συνομιλήσει με πολίτες και εμπόρους, ενώ θα ακολουθήσει ένα διάλειμμα για καφέ στην καφετέρια Grappa. Έπειτα θα συναντηθεί με φορείς του νομού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, όπου θα ολοκληρωθεί η επίσκεψή του στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθρο«Ο νόμος είναι πιο δυνατός από τη μαφία»
Επόμενο άρθροΟ Φερναντίνιο επιστρέφει στην Ατλέτικο Παραναένσε