Φυλάκιση 2,5 ετών ήταν η ποινή για έναν 55χρονο που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη 51χρονου, θύματος τροχαίου δυστυχήματος, που είχε σημειωθεί στις 8 Μαΐου του 2021, στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου.

Η υπόθεση ήταν η πρώτη περίπτωση ποινικής διαπραγμάτευσης και ο κατηγορούμενος, που παραδέχτηκε την ενοχή του, με διαδικασία – εξπρές και χωρίς να γίνει δίκη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και έξι μηνών, καθώς και αφαίρεση διπλώματος για τρεις μήνες.

Την υπόθεση ανέλαβε ο αντεισαγγελέας κ. Βά’ι’ος Παπαϊωνάννου, που αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ κατά τη διαδικασία ο 55χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πάνω στα οποία και στηρίχθηκε η διαπραγμάτευση. Απομένει η τυπική επικύρωση της απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Στο δυστύχημα που έγινε στον περιφερειακό του Βόλου σκοτώθηκε ο ποδηλάτης Δημήτρης Παπαχρήστος, που εργαζόταν ως λογιστής στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα». Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ανήλικων παιδιών, αθλούνταν, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος, τον παρέσυρε. Ο οδηγός του ΙΧ κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το θύμα του και σταμάτησε αρκετά μέτρα πιο μακριά, για να δει τις ζημιές, που είχε υποστεί το όχημά του. Άλλος οδηγός που είδε το σπασμένο παρμπρίζ, κατάλαβε ότι είχε προηγηθεί τροχαίο και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Προηγούμενο άρθροΕξαδάκτυλος: «Ο κοροναϊός δεν παίρνει άδειες» – Σε επίπεδο συνειδητής τήρησης των μέτρων προστασίας
Επόμενο άρθροΚινητοποίηση στο Βόλο για το περιβάλλον