Την ανησυχία τους για πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος εξέφρασαν οι ΗΠΑ, δια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον οποίο τέθηκε το θέμα των υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, προσθέτοντας πως ενθαρρύνουν τον διάλογο ανάμεσα στα μέρη «όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου μιας χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση αμερικανίδας δημοσιογράφου για το πόσο οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και για το πώς αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, σημείωσε:

«Οπου υπάρχουν διαφωνίες»

«Σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις, ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κρατικά αεροσκάφη, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια πτήσης των πολιτικών αεροσκαφών.

»Οπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση και όχι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα.

»Ως θέση αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Και οι ΗΠΑ τίμησαν τον Κεμάλ Ατατούρκ ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων
Επόμενο άρθροΒαλκάνια: Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας