Τι συμβαίνει σε μια εταιρεία

Είθισται σε εγχώριες εταιρείες που εξαγοράζονται, και κυρίως από ξένες πολυεθνικές, στις τάξεις των εργαζομένων να κυριαρχούν τα συναισθήματα της αβεβαιότητας.

Το ενδεχόμενο απολύσεων είναι το πρώτο πράγμα που καρφώνεται στο μυαλό και πολύ περισσότερο όταν η εξαγορασθείσα επιχείρηση ανήκει στο δημόσιο τομέα… και με τους νέους ιδιοκτήτες περνά στον ιδιωτικό. Κι όμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, σε μία εταιρεία για την πλειονότητα των εργαζομένων της δεν ισχύει αυτό!

Βλέπουν τον ερχομό των νέων εργοδοτών τους ως λύτρωση! Δεν θα σας πούμε σε ποια εταιρεία αναφερόμαστε γιατί η υφιστάμενη διοίκηση είναι ικανή μέχρι να ολοκληρωθεί το deal να συνεχίσει να κάνει το βίο, αβίωτο στην πλειονότητα του προσωπικού. Για την ακρίβεια, όπως μας καταμαρτυρούν εργαζόμενοι σε αυτή, να ανακατεύει τα οργανογράμματα και τις θέσεις ευθύνης με μοναδικό κριτήριο το ποιος κολακεύει περισσότερο τον επικεφαλής της διοίκησης. Καλά ακούσατε: Το κριτήριο δεν ήταν το βιογραφικό και η αποδοτικότητα των υπαλλήλων.

Έτσι, λοιπόν, στην εταιρεία αυτή οι περισσότεροι εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να φωνάζουν «Forza Italia…» όταν πριν από εννιά μήνες έγινε γνωστός ο πλειοδότης του διαγωνισμού για την πώληση της. Η Ιταλία είναι η χώρα προέλευσης των νέων εργοδοτών και για να σας δώσουμε ακόμα ένα στοιχείο σε όσους θέλουν να λύσουν τον γρίφο… πρόκειται για εταιρεία του ενεργειακού κλάδου.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧειροπέδες σε 29χρονο που έκλεψε δυο εκκλησίες και ένα αυτοκίνητο στον Αλμυρό
Επόμενο άρθροΛίβερπουλ και Ρεάλ παίζουν μπάλα στα καταστήματα ΟΠΑΠ