Ενα μάλλον… περίεργο τραπέζι έγινε σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, με οικοδεσπότη τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να δοκιμάσουν γευστικά εδέσματα με αφορμή και την δράση για την προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης της Λέσβου.

Μεταξύ των καλεσμένων που αποδέχθηκαν την πρόσκληση ήταν και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικιλίας, ο οποίος ασφαλώς λόγω της ιδιότητάς του πήγε στο τραπέζι.

Ομως, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο από όλα ήταν ότι ο κ. Μουτζούρης είχε καλέσει και τον τούρκο πρέσβη να παρευρεθεί στην εκδήλωση, σε μια χρονική συγκυρία, όμως, όχι ιδιαίτερα καλή.

Με τον Τούρκο πρόεδρο, Τ. Ερντογάν να επιτίθεται στον Ελληνα πρωθυπουργό, την Αγκυρα να αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία σε ελληνικά νησιά και τις παραβιάσεις και υπερπτήσεις να είναι καθημερινό, κι επικίνδυνο φαινόμενο, μια τέτοια πρόσκληση ξένισε.

Η Περιφέρεια βΒορείου Αιγαίου μάλιστα, στη σελίδα της δεν αναφέρει πουθενά τον Πρέσβη της Τουρκίας παρά μόνο τους αντιπροσώπους των Πρεσβειών «της Ολλανδίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Ινδίας, της Αυστραλίας και Βιετνάμ».

Το πρόβλημα ήταν ότι σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, με τα εθνικά θέματα να «καίνε», Ελληνες βουλευτές βρέθηκαν να τρώνε με τον τούρκο πρέσβη -ίσως και χωρίς να έχουν ενημερωθεί από τον κ. Μουτζούρη…

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο η δίκη των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Σωρεία κατηγοριών σε βάρος τους
Επόμενο άρθροΔίκη Φιλιππίδη: Ένταση ανάμεσα στη Δροσάκη και τη Νίνου – Ο γιος του ηθοποιού φώναξε την αστυνομία