Ο «τιμοκατάλογος» για τις παραλίες που φιλοξενούν τα φημισμένα beach bar του νησιού – Οι επιχειρηματίες ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για την ενοικίαση των ακτών αλλά και την αγορά των πολυτελών ομπρελοκαθισμάτων – Ακόμη και 700 ευρώ πρέπει να δώσουν οι τουρίστες για να απολαύσουν το μπάνιο τους μπροστά στη θάλασσα – Μπλόκο στις ιδιωτικοποιήσεις των παραλιών βάζει η δημοτική αρχή.

Ενα τσουβάλι λεφτά, που όμως μπορούν και να αποσβέσουν σε μία μόλις καλή τους μέρα, δίνουν οι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των beach bar για να νοικιάσουν ένα κομμάτι άμμου. Παράλληλα επενδύουν χιλιάδες ευρώ σε custom made ομπρελοκαθίσματα και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους.

Την 28η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.30, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω πανδημίας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου για να καθορίσει το τέλος για την απευθείας εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας για τη φετινή σεζόν στις όμορες επιχειρήσεις, σε εκείνες δηλαδή που συνορεύουν με τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Στην ίδια συνεδρίαση καθορίστηκαν και οι τιμές εκκίνησης των δημοπρασιών για τις παραλίες όπου δεν υφίστανται όμορα καταστήματα, όπως beach bar και εστιατόρια.

Όπως και να ’χει, είναι αυτή η σημαντική μέρα του χρόνου για τους επιχειρηματίες της εστίασης και διασκέδασης που δραστηριοποιούνται πάνω στην καυτή μεν, χρυσοφόρα δε μυκονιάτικη άμμο. Εκείνους που πιάνουν το κάρβουνο και βγάζουν αληθινό χρυσάφι. Αλλωστε δεν είναι μυστικό ότι αν κάποιος αναζητήσει ένα δυνατό επιχειρηματικό success story, προτιμότερο θα ήταν να ξεκινήσει την έρευνά του από τις παραλίες της Μυκόνου. Από την Ψαρού έως την Παράγκα και από τη Φτελιά έως τον Πάνορμο, σε αυτές τις μικρές ή μεγάλες αμμώδεις εκτάσεις και πάνω στις custom made ξαπλώστρες, κρύβεται τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής χρήματος. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομπρελοκαθίσματα που συμβάλλουν σε τζίρους μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Και η φετινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις παραλίες και τα ομπρελοκαθίσματα είχε έναν επιπλέον λόγο να είναι σημαντική για τους επιχειρηματίες.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας – Τι συζήτησαν
Επόμενο άρθροΓιορτή του ελληνικού μπάσκετ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου