Στη σύλληψη ενός 43χρονου προχώρησαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας με την συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Αλμυρού, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι ιδιοκτησίας του αλλά και στον έξω περιβάλλοντα χώρο, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:
14 λίθινα αντικείμενα (αρχιτεκτονικά μέλη, βάση κ.α.),
2 κεραμικά σκεύη,
1 μαρμάρινο τμήμα (πιθανόν κίονα)

Τα παραπάνω αντικείμενα, σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και παραδόθηκαν για περαιτέρω εξέταση και χρονολόγηση.
Σε βάρος του συλληφθέντα θα σχηματιστεί δικογραφία.

Ο 43χρονος συνελήφθη στο κατάστημά του (είδη διατροφής) χθες στον Αλμυρό, διότι μετά από καταγγελία σε σπίτι που κληρονόμησε εδώ και έναν χρόνο από θείο του που πέθανε, υπήρχαν τα λίθινα αντικείμενα και σκεύη.
Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, τα αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων για εκτίμηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία και όταν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, θα αποφασιστεί αν του ασκηθεί δίωξη για κακούργημα (ανάλογα αν αυτά που βρέθηκαν εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων) ή για πλημμέλημα.

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος για Τουρκία: «Θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία όπου χρειαστεί»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν εκ νέου οι δύο άνδρες που φέρονται να απείλησαν ελεγκτές του ΟΑΣΘ