Πνευμονοπαθής στη Νέα Δημητριάδα, που κάνει χρήση συσκευής οξυγόνου, έμεινε χωρίς ρεύμα μετά από απόφαση του παρόχου να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών. Όταν σταμάτησαν χθες να λειτουργούς όλες οι συσκευές στο διαμέρισμά της και η γυναίκα συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, τηλεφώνησε στην αστυνομία ζητώντας βοήθεια, αφού χωρίς τη χρήση της συσκευής οξυγόνου κινδυνεύει η ζωή της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ταχυδρόμος”, το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου ενημέρωσε αμέσως κοινωνική λειτουργό του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Πράγματι, κοινωνική λειτουργός μετέβη στο διαμέρισμα για να εξετάσει την υπόθεση και επικοινώνησε με την ιδιωτική εταιρεία κάνοντας έκκληση για την επανασύνδεση του ρεύματος. Ωστόσο, υπάλληλοι από την άλλη άκρη της γραμμής ζητούσαν προκαταβολή. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας να σηκωθεί άμεσα ο διακόπτης, προκειμένου να μην κινδυνεύσει μια ανθρώπινη ζωή. Όπως, ούτε αυτή η προσπάθεια έφερε αποτέλεσμα αφού, όπως της είπαν, το σύστημα ελέγχεται κεντρικά και κανείς δεν μπορεί να το παραβιάσει χωρίς να έχει δοθεί εντολή.

Οι προσπάθειες των κοινωνικών υπηρεσιών θα συνεχιστούν και σήμερα, προκειμένου η 52χρονη γυναίκα που πάσχει από πνευμονική ανεπάρκεια, να μην χρειαστεί να μεταβεί στο Νοσοκομείο.

Προηγούμενο άρθροHurriet: Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας
Επόμενο άρθροΣαγκάη: To βαρύ τίμημα ενός εφιαλτικού lockdown