Απαντήσεις για το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» έδωσε, το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «αν η ευλογιά των πιθήκων υπήρχε πριν από 5 χρόνια, στην προ κοροναϊού εποχή, θα ήταν 4η-5η είδηση. Η μεταδοτικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη και δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει, αφού έχουμε 500 κρούσματα σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι δείγμα της μεταδοτικότητας».

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «βγήκε θετικό το δείγμα, γίνεται και επιπλέον εξέταση, αλλά από αυτά που μου είπε ο κ. Ζαούτης (σ.σ. ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ) είναι βέβαιο πως είναι κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων».

«Ο άνθρωπος έχει απομονωθεί στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του. Δεν έχουμε χαρακτηριστικά κοροναϊού σε ό,τι αφορά τις επαφές, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολη η μεταδοτικότητα και απαιτεί επαφές πολύ στενές και σωματικές» διευκρίνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας.

Οξεία ηπατίτιδα

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στα νέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδα σε παιδιά στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, λέγοντας πως «παρακολουθούμε κάθε κρούσμα που χαρακτηρίζεται ύποπτο. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Ευτυχώς όσα παιδιά έχουν κριθεί ως ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα είναι όλα μια χαρά».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη άντρας στη Λάρισα για κατοχή ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΦθιώτιδα: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί – Καταστράφηκαν από το χαλάζι