Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 22:32

Η UEFA αναζητά νέες πηγές εσόδων μέσω καινούργιων διοργανώσεων κι όπως αποκάλυψε η γαλλική Equipe κι αναδημοσίευσε με επιπλέον δικές της πληροφορίες η ισπανική Marca, έχει στα σκαριά τη διεξαγωγή ενός νέου τουρνουά, το οποίο θα διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες, πριν από την έναρξη του Champions League.

Σ’ αυτό το νέο τουρνουά, που σχεδιάζεται να εκκινήσει απ’ το καλοκαίρι του 2024, θα συμμετάσχει ο τελευταίος νικητής του Champions League κι άλλες τρεις ομάδες με μορφή Final-4 (ημιτελικοί, μικρός τελικός, μεγάλος τελικός) κι όπως όλα δείχνουν θα διεξάγεται στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ δεν θα «σβήσει» ως διοργάνωση, αλλά θα διεκδικείται πλέον απ’ τον κάτοχο του Europa League και τον νικητή του Europa Conference League της προηγούμενης σεζόν.

Η ιδέα στο επιτελείο της UEFA για τη διοργάνωση ενός Final Four στο Champions League, δεν κατέστη δυνατό να εφαρμοστεί στην πράξη και γι’ αυτό σκέφτεται να περάσει ένα τέτοιο format στο νέο καλοκαιρινό τουρνουά.

Όσον αφορά τον τρόπο με το οποίο θα «επιλέγονται» οι τέσσερις ομάδες του Final Four, το πλάνο είναι να συμμετάσχει ο τροπαιούχος του Champions League και «τρεις πολύ πετυχημένες ομάδες» οι οποίες θα μπορούσαν να είναι οι τρεις πρώτες που θα κατατάσσονται στην κανονική περίοδο στη νέα μορφή που θα πάρει η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από το 2024.

Με αυτόν τον τελευταίο τρόπο, η UEFA θα έδινε ακόμη μεγαλύτερη αξία στον αγώνα για τις πρώτες θέσεις στη regular season.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και μολονότι δεν είναι επίσημο ακόμα, είναι μια ιδέα που εξετάζεται και αρέσει στους συλλόγους και στην επιτροπή συλλογικών διοργανώσεων.

Στο μεταξύ, όπως δημοσίευσε η Équipe, μια άλλη καινοτομία στη νέα σύνθεση του Champions League, που θα ξεκινήσει τη σεζόν 2024-25, είναι η διεξαγωγή αγώνων (και) την Πέμπτη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 22:33

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολόνα φωτισμού
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 53χρονου